Acasă

Am stat de povești cu domnul Suciu, membru C.E.C.C.A.R. despre multe lucruri. Am reținute câteva informații esențiale pe care vreau să le împărtășesc cu tine.

Cum ar trebui să se pregătească oamenii de afaceri pentru zilele negre?

Ce a răspuns domnul Suciu la această întrebare:

De când practic meseria de contabil am văzut multe afaceri năruite din cauza unor tragedii personale, boli, divorț, bani pierduți, chiar și închisoare. Să fii pregătit pentru situații dramatice sau neprevăzute poate însemna o recuperare mai rapidă.

Ce documente și planuri consider că ar fi bine sa le aveți pregătite:

Testamentul: Vă ajută să specificați în prealabil cine va controla afacerea și cine va primi bunurile pe care le dețineți sau activele firmei. Aceste lucruri ar putea ajunge subiectul unei lungi și costisitoare procese juridice.

Economii de urgență: Indiferent cum vă gândiți să economisiți o parte din venituri, cum ar fi asigurări de viață, economisirea unui procent din venituri pentru zilele negre vă ajută să fiți pregătit pentru unele evenimente neprevăzute sau să vă pregătiți pentru pensionare. Nu vă recomand să vă bazați doar pe asigurările sociale.

Asigurările de sănătate. Chiar dacă vă permiteți doar un set de bază, este bine să știți că pe lângă sistemul asigurărilor oferite de stat, sunteți mai bine protejat în cazul unor nevoi majore cu acoperirea serviciilor de sănătate.

Evident, planificarea pentru viitor poate fi confuză – și uneori chiar deranjantă. Consultarea unui contabil financiar potrivit poate ajuta la simplificarea procesului. Contabilii au capacitatea de a vă ajuta să vă configurați strategiile de economisire. A avea planuri pentru situații de urgență vă poate ajuta să vă oferiți liniștea și confortul, știind că atât dumneavoastră, cât și familia dvs. veți avea grijă de eventualele răsturnări de situații.”

Concluzie

Aceste sfaturi sunt extrem de utile pentru problemele neprevăzute care pot să apară. În funcție de situația întâlnită este posibil să mai aveți nevoie și de alte planuri sau strategii. Domeniul afacerilor este unul cu suișuri și coborâșuri, de aceea, este bine să fiți pregătit și pentru situațiile favorabile dar mai ales pentru situațiile mai puțin plăcute.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

Reîntoarcerea la locul de muncă din concediul de creștere a copilului – Cerere de revenire – Legislație pentru anul 2019

Reîntoarcerea la locul de muncă din concediul de creștere a copilului - Cerere de...

Model decizie de suspendare CIM pentru concediu de creștere a copilului – 2019

Conform Codului Muncii Art. 49 alin 1) suspendarea contractului individual de muncă poate interveni...

Model stat de plată – tot ce trebuie să știi despre acest document

Statul de plată este un act care trebuie să existe în orice companie care...
Andreea P.
Salut! Eu sunt Andreea și sunt aici să postez cele mai utile documente HR, de ce fac asta? Pentru că am observat că sunt foarte greu de găsit și chiar dacă le găsești sunt greu de editat, chiar imposibil. Eu îți ofer toate aceste documente editabile și rapid de descărcat, iar tu te implici activ în continuitatea acestui site. Fair trade, zic eu, nu-i așa? 🙂